Våre tjenester

Kroneløft

Et kroneløft betyr å fjerne de laveste grenene av treet. Det er mange grunner til å utføre kroneløfting, for eksempel for å tilføre tomten mer lys eller utsikt, eller for å gi plass til fotgjengere, kjøretøy, bygninger, og skilt.


Trefelling

Når treet skal felles så blir vi enige med kunden hvordan det kan gjøres. Med sertifisert trepleier kompetanse kan vi en rekke forskjellige fellingsmetoder, og vi velger den metoden som er sikrest og mest skånsom.


Beskjæring

Beskjæring gjøres for å hjelpe et ungt tre i å utvikle seg til et sterkt og velformet tre. Strukturen til treet kan bedres ved selektiv fjerning av grener, for å sikre at treet er sterkt der grenene møter stammen og at det får en god kronestruktur.


Evaluering av levedyktighet

Vi kan gi deg råd om treet ditt. Lurer du på noe som helst er det bare å ta kontakt.

Kronereduksjon

Kronereduksjon betyr å redusere kronens volum og størrelse. Dette oppnås ved å beskjære grenene til passende størrelse og tilbake til gropunktene, og samtidig bevare treets naturlige form så langt det er mulig. Kronereduksjon kan forlenge levetiden til et tre fordi man oppnår balanse i trekronen iforhold til stamme, plass, og fordi man samtidig fjerner unødvendige og døde grener. 


Kronerydding

Kronerydding (eller tynning) påvirker ikke størrelsen eller formen på treet, men gjøres for å for å slippe mer lys til gjennom treet, redusere luftmotstand, fjerne døde grener, unødvendig vekst, eller minske vekten av tunge grener.


Hekkeklipp

Vi klipper og former hekker i alle størrelser. Vi tilbyr også fjerning av hekker.


24 h Ulykkeopprydding

Trær faller desverre av og til uten advarsel. Emms Trepleie tilbyr å rykke ut på nødoppdrag 24 timer i døgnet og kan gi råd og fjerne farlige trær som har falt, som er i fare for å falle, og trær som har falt under storm.